ستایش را با سپاس آغاز می‌کنم…

👨‍👨‍👦 چند سال قبل یک زن و شوهر همراه با کودک‌شان برای خرید به مغازه ما آمدند، مشغول مشاهده محصولات ما بودند که از فرزندشان غافل شدند و کودک از مغازه ما بیرون رفت و داشت از پیاده‌رو وارد خیابان می‌شد. (مغازه ما در خیابان سیروس بود و موتورها و ماشین‌ها با سرعت بالا از مقابل مغازه عبور می‌کردند.) اگر کودک وارد خیابان می‌شد به احتمال زیاد با وسایل نقلیه تصادف می‌نمود.

👼در همین زمان یک رهگذر می‌رود و کودک را بغل می‌کند و می‌آورد به پیاده‌رو، از آن طرف والدین کودک هم که متوجه غیبت فرزندشان شدند سرآسیمه از مغازه ما بیرون رفتند و کودک را از آن رهگذر گرفتند

🙏آن پدر و مادر با تمام وجود داشتند از رهگذر تشکر می‌کردند، عبارت‌های مختلفی برای تشکر و تقدیر به کار می‌بردند ولی کلمات برای ابراز سپاس آنان کافی نبود

من که شاهد این صحنه بودم یا شما که این واقعه را خواندید، به این اقدام رهگذر چه ارزشی میدهید؟

قطعا برای این کار ارزش قائل هستیم و این کار خوب را ستایش می کنیم.

 

 

***

🌳این روزها سال نو آغاز شده است، جهان هم نو شدن را دارد تجربه می‌کند، درختانی که ده روز قبل بدون برگ و مثل چوب خشکی به نظر می‌آمدند، دارند برگ‌های زیبای جدیدشان را صاحب می‌شوند، برخی درخت‌ها هم شکوفه می‌دهند و تا چند ماه آینده میوه خواهند داد… رشد و رویش درختان هم در همین ایام آغاز می‌شود، شاخه‌های نو، رشد بیشتر و

شکوفه و رویش دوباره طبیعت

ارزش بهار

🌹ما چه میزان ارزش برای این رویداد قائل هستیم؟ به اندازه زیبایی شکوفه‌ها و برگهای تازه درختان، یا ارزشی معادل زندگی تمام انسانها و حتی تمامی جانداران؟

 

🌱اگر نبود رویش مجدد درختان و گیاهان زندگی در زمین از بین می‌رفت. بیاییم ارزش زنده شدن مجدد زمین را ببینیم، و خداوندی را که نظام‌های مختلفی را برای جهان معین نموده است، ستایش کنیم. یکی از این نظام‌ها چرخه آب است که خود از ده‌ها قسمت تشکیل شده است، از جمله تبخیر آب از سطح اقیانوس‌ها، تشکیل ابرها، حرکت ابرها به نقاط دیگر زمین، بارش برف و باران، ذخیره برف‌ها و ذوب تدریجی آن، تغذیه سفره‌های زیرزمینی آب، جریان رودخانه و سیرآب شدن سرزمین‌ها. بیایید دوباره بنگریم و زبان به ستایش خالق این همه زیبایی و دقت بگشاییم!

 

🌱داشتن روحیه ستایش یعنی: دیدن خوبیها، ارزش قائل شدن برای خوبی‌ها و ستایش صاحب کار خوب، موجب رشد شخصیت و برکت در زندگی می‌شود.

🌟پس بیاییم تلاش کنیم خوبی‌ها را در اطرافمان ببینیم و ارزش قائل شویم و تمجید کنیم.

***

🗞️عدالت را «قرار دادن هر چیز در موضع خود» تعریف نموده‌اند. اگر با دیدن یک کار خوب، ارزشی متناسب با خوبی آن درنظر بگیریم و از صاحب آن کار تقدیر و تجلیل کنیم، کاری عادلانه انجام داده‌ایم، مثلاً در مورد مثال فوق اگر بجای تقدیر و ستایش این کار، آن رهگذر را مورد بی احترامی قرار می‌دادیم و برای کار او ارزش قائل نشویم، کاری خلاف عدالت انجام داده‌ایم! در مقابل ارزش نهادن به این کار ارزشمند، عدالت است.

 

⚖️از طرفی کلمه مقدس و شریف عدالت با نام بزرگ هدایتگر دوران حضرت امام زمان علیه السلام پیوند خورده است. اوست که با ظهورش جهان را آکنده از عدالت می‌کند. با ظهور او همه انسان‌ها ارزش کارهای درست را درک می‌کنند، و صاحب آن کار را ستایش و تمجید می‌کنند! اینچنین همگان رشد و تعالی را تجربه می‌کنند.

 

✨چه دوران باشکوهی است که در آن عدالت فراگیر می‌شود و انسانها گوهر انسانیت خود را در آن می‌یابند و به درستی رفتار می‌کنند.

🤲بیاییم نزدیک شدن آن زمان طلایی را از خداوند متعال درخواست کنیم. دورانی که در آن عموم انسان‌ها ارزش محبت‌های خداوندی را می‌بینند، برای آنها ارزش قائل می‌شوند و زبان به تمجید و ستایش خداوند باز می‌کنند. عصر ظهور دوران ستایش خداوند است، خدایا آن دوران را زودتر برسان!

***

👀در زمان کنونی هم، بزرگ‌ترین ستایشگر خوبی‌ها حضرت حجت علیه السلام است. او کسی است که تمامی خوبی‌های جهان را می‌بیند، ارزش واقعی هر کدام را می‌شناسد، و خالق آن خوبی‌ها را ستایش می‌کند!

هر کدام از ما می‌توانیم برای ارزش قائل شدن و ستایش بیشتر و بهتر خوبی‌ها از امام زمانمان راهنمایی بگیریم. بیاییم از این پس از امام زمان علیه السلام بخواهیم تا هدایتگر ما باشد، تا ستایشگر خوبی‌ها باشیم. تا چشمانمان به یافتن خوبی‌ها در اطرافمان عادت کند، ارزش هر کار خوب را به درستی درک کنیم، و صاحب آن کار را تقدیر و تمجید کنیم.

***

👆امام زمان علیه السلام دعای افتتاح را با ستایش آغاز می‌کند، خداوندا ستایش را با تشکر از تو آغاز می‌کنم…

 

اللّٰهُمَّ إِنِّى أَفْتَتِحُ الثَّناءَ بِحَمْدِکَ…

 

برای دیدن قسمت بعدی اینجا (پایداری کارهای درست) کلیک کنید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 5 =